Celozrnné pagáčiky
Autor receptu: vilma200
Pagáče sú veľmi dobré a asi aj trošku zdravé :) Recept mám z jednej kuchárskej knihy a
mysím si, že stojí za to, posunúť ho ďalej.
60 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Mlieko zohrejeme, pridáme cukor a droždie a pripravíme kvások.
- Obidva druhy múky si dáme do misy, pridáme vykvasený kvások, margarín, soľ, semiačka a vymiesime. Necháme vykysnúť na dvojnásobnú veľkosť.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrojíme 4 - 5 cm pagáče. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (alebo pomastený plech), potrieme žĺtkom, aby pri pečení chytili hnedastú farbu. Vrch pagáčov môžeme narezať alebo posypať niektorými semiačkami. Necháme 15 minút kysnúť.
- Vložíme do prehriatej rúry a pečieme 15 - 18 minút pri teplote 190 stupňov.
Výborne chutia teplé i studené!