Orieškové sušienky
Carquiňoles (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Chrumkavé, ku kávičke alebo s pohárom sladkého muškátového vína. A hneď je lepšie na svete :-))
8-10 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- V miske zmiešame múku, vajce, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a prášok do pečiva. Pridáme opražené lieskovce a znova dobre premiešame.
- Pomocou lyžice alebo špachtle namočenej v studenej vode (cesto sa lepí) preložíme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvarujeme “valec” široký asi 6-7cm. Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 14 min.
- Plech vyberieme ale rúru nevypíname. Cesto necháme vychladnúť asi 5-10 min, aby sa lepšie krájalo.
- Ostrým nožom krájame plátky široké asi ako prst. Tie potom poukladáme na plech a dopečieme do zlatova. Znova vyberieme, otočíme a znova dopečieme do zlatova aj z druhej strany.
- Necháme vychladnúť na mriežke.