Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som pripravila cannelloni na sladko. Inšpirovala som sa stránkami varenia na nete. Slané som už robila , so špenátom, ale priateľ má rád sladké, tak som ukuchtila aj niečo pre neho, chutilo nám obom.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
45-60 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na prípravu sladkých cannellonov.. Tvarohu je tam málo, ešte som dokupovala:)
- Mrazené višne.
- Z višní si uvaríme pretlak, osladíme.
- Pridáme trocha ríbezlí, pre chuť. Potom ovocie prepasírujeme, aby sme sa zbavili kôstok a primiešame vo vode rozmiešaný Zlatý klas, všetko necháme prevrieť a tým sa uvarí poleva.
- Do zapekacej misky si pokladieme na skúšku cannelloni, to, aby sme vedeli, koľko ich budeme plniť.
- Z tvarohu, vanilkového cukru, žĺtka, hrozienok, citrónovej šťavy a zmäknutého masla vymiešame plnku.
- Malou lyžičkou naplníme touto plnkou všetky cannelloni.
- Takto naplnené cannelloni budeme ukladať do maslom vymastenej zapekacej misy.
- Naspodok dáme vrstvu tvarohovej plnky a hneď na ňu polevu z ovocia.
- Potom pokladieme naplnené cannelloni...
- Vrch zatrieme tvarohovou zmesou....
- ....a nakoniec zas ovocnou polevou.
- Na vrch dáme kúsky masla, misu prikryjeme.Takto naplnenú zapekaciu misu dáme piecť do rúry na 180 stupňov a pečieme okolo 45-60 minút.
- Po upečení posypeme nákyp drvenými vlašskými orechami.
- Potom nakrájame na porcie.
- .... ukážka porcie.