Calzonetti - talianske pizzové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Koláčiky chutné k vínu, alebo len tak...
60+kysnutie minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, oleja, vajca, soli a kvásku vymiesime hladké cesto.
- Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť, cca 45 minút.
- Medzitým si pripravíme náplň: zmiešame tvaroh,strúhaný syr, vajce, šunku nakrájanú na drobno, suchú salámu tiež na drobno-ja som strúhala na veľkých slzách- mala som v celku, mozarellu nakrájať tiež na drobné kocky.
- Dochutíme podľa svojej chuti soľou, mletým čiernym korením a oreganom.
- Vykysnuté cesto...
- Na pomúčenej doske cesto rozgúľame na necelý centimeter. Vykrajujeme asi 7 cm kolieska.
- Na každé koliesko dáme 1 kávovú lyžičku plnky, netreba šetriť plnky je dosť. Kolieska preložíme, okraje pritlačíme, ja som ich ešte pritlačila vidličkou.
- Koláčiky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom- jemne osoleným a pridáme sušený cesnak.
- Calzonetti pečieme vo vyhriatej rúre. Ak pri pečení prasknú- nič sa nedeje- plnka nevyteká.
- Na obrázku to je aj vidno- nič nevytieklo. Bolo ich na 2 plechy- 27 kusov. Chutné sú teplé, ale aj studené.