Čajové pečivo (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Z jedného pečenia viac druhov čajového pečiva. Použila som linecké cesto s
receptúrou základných surovín v pomere 3:2:1 (múka, tuk, cukor)
180 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si 3 misy, do každej preosejeme múku, cukor a pridáme postrúhané maslo, citrónovú kôru, žĺtok a ostatné suroviny podľa rozpisu a rukou vypracujeme tri linecké cestá
- každé cesto zabalíme do fólie alebo sáčku a dáme do chladničky na pol dňa, alebo na noc
- Pred spracovaním necháme cestá pri izbovej teplote aspoň 15-20 minút aby troška povolilo. Orechové cesto dáme do mlynčeka na mäso s nadstavcom na tvarovanie cesta a vytláčame tyčinky, dĺžku si zvolím podľa prsta, aby boli všetky rovnaké, polovicu dávky tvoríme zahnuté rožteky
- a polovicu necháme rovné
- Biele cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, pomôžeme si fóliou alebo sáčikom, aby sa cesto lepšie vaľkalo a vykrajujeme srdiečka, polovicu celé bez stredu a polovicu s vykrojením stredu menšou formičkou
- ja som vykrajovala aj kvetinky
- Kakaové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3mm a vykrajujeme rovnaké kolieska
- postupne pečieme, rožteky po upečení ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru
- ukladáme do krabice alebo nádoby na cukrovinky
- Srdiečka s vykrojeným stredom potrieme teplým medom a posypeme vanilkovým cukrom,
- srdiečka bez stredu potrieme červeným džemom a zlepujeme
- kvetinky spájame džemom a posypeme práškovým cukrom
- polovicu kakaových koliesok namáčame vrchnou stranou do rozpustenej čokolády a do stredu položíme lentilku alebo mandlu, orech, necháme stuhnúť,
- pripravíme si krém vymiešaním masla, cukru a kakaa a krém nanášame do stredu zvyšných koliesok
- po stuhnutí čokolády kolieska spájame