Čaj zo zelerovej a cviklovej vňate

Autor receptu: alena45

Určite to poznáte, že nielen zo sušených rastlín možno pripraviť čaj, ale už počas celého leta je v záhrade veľa možností. Ja už týždeň popíjam takýto, som terčom posmešných poznámok v práci, ale mne chutí. Mame som na chalupe uvarila tiež a chutil, tak vycapím to na Varechu, vravím si, možno sa tu stretnem s väčším pochopením. Veď teraz, po dvojmesačnej vlne horúčav, keď sme vypotili všetko zlé, ale aj dobré, je pre náš organizmus lepšie piť to, čo poznáme a rastie nám doma.

5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. No nebudem tu písať, koľko zelerovej a koľko cviklovej vňate zaliať litrom vriacej vody a nechať chvíľu postáť. To je každému jasné, ale predsa len - stačí spolu tak 4-5 kusov. Umyjeme, v ruke polámeme stonky a vhodíme do džbánu. Keď čaj vychladne, pridáme citrónovú šťavu a kto chce, tak si aj osladí. Ja ho pijem nesladený s trochou citrónu.