Bulgur ako rizoto so šalátom

Autor receptu: dada777

Bulgur je veľmi hodnotná a chutná potravina a pre alergikov na ryžu významná aj ako jej náhrada. V tomto recepte je bulgur pripravený na spôsob rizota. Recept je vhodný aj pre alergikov na mlieko. K tomuto jedlu si môžete pripraviť aj šalát z pekinskej kapusty.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, do vriacej vody vysypeme bulgur a varíme 15 minút.
  2. Potom si nakrájame pórik na jemné kolieska a mäso narežeme na kocky. V panvici si na oleji necháme mäso zatiahnuť, osolíme ho a pridáme pórik. Všetko spolu podusíme, aby mäso bolo mäkké.
  3. Potom mäso s pórikom jemne vmiešame do bulguru a ak je potrebné, dochutíme soľou.
  4. K tomuto jedlu môžeme podávať aj šalát z pekinskej (čínskej) kapusty. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Nakrájame si kapustu na kolieska a ešte na trochu menšie kúsky, dobre ju umyjeme, posolíme, pokvapkáme olejom a premiešame. Pripravíme si nálev z vody, octu a cukru múčka a prilejeme ho ku kapuste. Premiešame a šalát je hotový. Dobrú chuť!