Bublanina-celiatická (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Bublanina je výborný ovocný koláčik tak som ho upiekla podľa receptu prezentovaného na celiatickom stretnutí.Dá sa použiť akékoľvek ovocie čerstvé alebo zavárané.
24 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- odvážime múku a cukor a nachystáme si ostatné ingrediencie
- do nádoby na šľahanie rozbijeme celé vajcia pridáme cukor a mixujeme do peny
- do peny pomaly pridávame olej a stále mixujeme
- začneme pridávať aj mlieko
- makoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškoma ešte mixujeme kým sa nezmiešajú dobre všetky prísady
- hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (ak chcete mať vyššiu bublaninu tak na menší plech )
- na cesto poukladáme nakrájané ovocie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150st .pečieme 40 minút
- upečený koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme aj vanilkovým
- vychladnutý pokrájame na štvorce a možeme podávať.dobrú chuť!!