Teľací brzlík

Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Teľací brzlík oblanšírujeme v osolenej vriacej vode, po uvarení očistíme od blán. Na panvici rozohrejeme med, v ktorom glazujeme teľací brzlík.
  2. Listový šalát umyjeme, natrháme, uložíme na tanier, pridáme plátky jahôd, posypeme praženými pekanovými orechmi. Tortillu nakrájame na menšie kusy a opečieme na suchej panvici, pridáme k šalátu, ktorý prelejeme olivovým olejom.
  3. Balzamiková redukcia: V panvici pripravíme z cukru karamel, do ktorého pridáme džem, balzamikový ocot, kúsky jahôd a varíme, kým nevznikne hustejší krém. Necháme vychladnúť a dochutíme ním pripravený šalát.