Teľací brzlík
Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou
Autor receptu: redakcia
Postup- Teľací brzlík oblanšírujeme v osolenej vriacej
vode, po uvarení očistíme od blán. Na panvici
rozohrejeme med, v ktorom glazujeme teľací
brzlík.
- Listový šalát umyjeme, natrháme, uložíme na tanier, pridáme plátky jahôd, posypeme
praženými pekanovými orechmi. Tortillu nakrájame na menšie kusy a opečieme na suchej panvici, pridáme k šalátu,
ktorý prelejeme olivovým olejom.
- Balzamiková redukcia: V panvici
pripravíme z cukru karamel, do ktorého
pridáme džem, balzamikový ocot, kúsky
jahôd a varíme, kým nevznikne hustejší krém.
Necháme vychladnúť a dochutíme ním pripravený
šalát.
|