Bryndzové pirohy

Autor receptu: jezibabka1

Je veľa receptov na pirohy, dnes vám ponúkam tie, čo robím ja.

Suroviny

Postup

  1. zemiaky uvarené v šupke očistíme a prepasírujeme (alebo postrúhame na jemnom strúhadle), pridáme vajíčko, soľ a toľko múky, aby sme dostali jemné, mäkké cesto, ktoré sa nelepí. Necháme odpočinúť
  2. na náplň si uvaríme obielené a pokrájané zemiaky, scedíme, pridáme maslo, mlieko, bryndzu, kôpor a vymiešame na kašu. (soľ pridáme podľa potreby)
  3. na pomúčenej doske si cesto rozdelíme na 4časti, každú časť rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska, do stredu dáme náplň, okraje stlačíme a hádžeme do vriacej posolenej vody. Keď vyplávu na "hladinu" dierkovanou lyžicou ich prenesieme do misy polejeme rozškvarenou slaninkou
  4. podávame s kyslou smotanou