Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Možno ešte stihnete k Silvestru a Novému roku, ak nie sú výborné kedykoľvek, nemusí byť ani oslava.
90 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V troške mlieka rozpustíme cukor, rozdrobíme droždie a pripravíme kvások
- Do múky vytvoríme jamku, nalejeme kvások, pridáme zvyšok mlieka, acidofilné mlieko, smotanu a soľ.
- Vymiesime cesto, poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť.
- Bryndzu zmiešame so smotanou. Nakysnuté cesto na doske ešte premiesime, rozvaľkáme a potrieme bryndzovou zmesou,
- protiľahlé strany prehneme do stredu a prekrojíme
- znovu cesto rozvaľkáme, protiľahlé strany preklopíme do stredu
- aj z druhej strany
- vytvoríme takúto kocku - bochník a rozvaľkáme, tým sa nám bryndza pekne rozotrie do cesta
- Vykrajujeme pagáče väčším pohárom a pagáčiky menším pohárom
- poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom mierne osolíme a posypeme podľa chuti a fantázie /sezam, hrubá soľ, rasca/
- a hlavne strúhaný syr
- Upečieme dozlatista