Bryndzové krúpy s cibuľou a paprikou

Autor receptu: danda3

Jednoduché a pritom sýte jedlo, z ktorého vám ťažko nebude. Je to obmena receptu od @jamarlen, odporúčam vrelo aj jeho verziu.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ráno pred odchodom do práce som si krúpy namočila, rýchlejšie sa uvaria. Po príchode domov ich scedíme a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Cibuľu nakrájame a na masle opražíme.
  2. Keď je cibuľu dobre osmažená, pridáme cca 1-2 KL mletej papriky, premiešame a hneď pridáme uvarené a scedené krúpy.
  3. Vypneme zo zdroja a pridáme bryndzu, premiešame. Soliť netreba, bryndza je slaná dosť.
  4. Naložíme, môžeme posypať medvedím cesnakom - už rastie! ☺Za tento chutný recept ďakujem mojej kolegynke.☺
  5. Minuloročný zber medvedieho cesnaku.