Bryndzové krúpy s cibuľou a paprikou
Autor receptu: danda3
Jednoduché a pritom sýte jedlo, z ktorého vám ťažko nebude. Je to obmena receptu od @jamarlen, odporúčam vrelo aj jeho verziu.
2 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ráno pred odchodom do práce som si krúpy namočila, rýchlejšie sa uvaria. Po príchode domov ich scedíme a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Cibuľu nakrájame a na masle opražíme.
- Keď je cibuľu dobre osmažená, pridáme cca 1-2 KL mletej papriky, premiešame a hneď pridáme uvarené a scedené krúpy.
- Vypneme zo zdroja a pridáme bryndzu, premiešame. Soliť netreba, bryndza je slaná dosť.
- Naložíme, môžeme posypať medvedím cesnakom - už rastie! ☺Za tento chutný recept ďakujem mojej kolegynke.☺
- Minuloročný zber medvedieho cesnaku.