Bryndzové halušky po gazdovsky

Autor receptu: olinecka

Keď varim halušky vždy sa vraciam do detstva,kedy sme netrpezlivo čakali na tuto dobrotu.Dnes to bol naš obed vôňa slaninky a bryndze neopisateľny pocit.Takže u nas doma halušky po gazdovsky.

6
porcií
20 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistime ,očistene si postruhame nadrobno pridame trocha soli a nasypeme muku.Zo zmesi si pripravime vlačne cesto.Jeden zemiak nakrajame nadrobno a dame do vody ,ktoru sme si pripravili na halušky do vody pridame aj trocha soli.Nakrajane zemiaky povarime a potom do vriacej vody nahadžeme halušky.
  2. Halušky hotove povarime asi 5-7minut potom ich preplachneme v studenej vode,nechame odkvapkať.Bryndzu dame na hlboky tanier zalejeme mliekom a premiešame,vznikne nam husta kaša ,mliekom tak zjemnime chuť bryndze .Pokrajame si slaninku a opražime ju do zlatova,aby nam vznikli škvarky.Uvarene halušky dame do hlbšej misy pridame bryndzu soľ na dochutenie a premiešame.
  3. Hotove halušky servirujeme na taniere do stredu dame kyslu smotanu polejeme slaninkou a dozdobime nakrajanou zelenou cibuľkou.Dobru chuť!