Bryndzové šúľance

Bryndzová pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde vhod.

3
porcie
5 minút
príprava
15 - 17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tento výrobok je z jedného nemenovaného obchodu a je ako doma urobené. Nám chutia.
  2. Takže slaninu pokrájame na 1cm kocky a dáme do hlbšej panvice, nech pustí masť. To je asi za päť minút.
  3. Zatiaľ si šúľance krájame na tri kusy. Keď skončíme, máme slaninu roztopenú.
  4. Pridáme na panvicu k slanine a opečieme ako zemiaky mierne do červena. Čo trvá asi desať minút.
  5. Keď sa šúľance opekajú, rozriedime bryndzu ja to robím s bielym hustým jogurtom. Pripravíme si to v hlbšej mise. Pôjde k tomu všetko z panvice.
  6. Keď sú šúľance opečené tak ich dáme k bryndze a premiešame.
  7. Máme hotovo za nejakých 20 minút, aj s krájaním slaniny. Je to bleskovka a hlavne dobrá. Dobrý je k tomu kefír, alebo žinčica ak máte na zapíjanie.