Bryndzové šúľance
Bryndzová pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde
vhod.
3 porcie |
5 minút príprava |
15 - 17 minút tepelná úprava |
Postup
- Tento výrobok je z jedného nemenovaného obchodu a je ako doma urobené. Nám chutia.
- Takže slaninu pokrájame na 1cm kocky a dáme do hlbšej panvice, nech pustí masť. To je asi za päť minút.
- Zatiaľ si šúľance krájame na tri kusy. Keď skončíme, máme slaninu roztopenú.
- Pridáme na panvicu k slanine a opečieme ako zemiaky mierne do červena. Čo trvá asi desať minút.
- Keď sa šúľance opekajú, rozriedime bryndzu ja to robím s bielym hustým jogurtom. Pripravíme si to v hlbšej mise. Pôjde k tomu všetko z panvice.
- Keď sú šúľance opečené tak ich dáme k bryndze a premiešame.
- Máme hotovo za nejakých 20 minút, aj s krájaním slaniny. Je to bleskovka a hlavne dobrá. Dobrý je k tomu kefír, alebo žinčica ak máte na zapíjanie.