Bryndzová nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Táto nátierka je u nás veľmi obľúbená, dávno sme ju nemali. Jej príprava je rýchla a jednoduchá a je vynikajúca. Prebudili sa jarné chute, je dobrá ako večera, raňajky, či olovrant a to nielen v pôstnom období, ale aj inokedy. Podávala som ju s čerstvo upečenými rohlíkmi a s pohárom studeného mlieka - len sa tak po nej zaprášillo. Je peknou a milou spomienkou na môjho dobrého otca, ktorý nám ju v detstve často pripravoval, najmä ked nás brával ako deti do prírody na výlety alebo na kúpalisko.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si potrebmé suroviny - bryndzu, Perlu, sladkú mletú červenú papriku, jarnú cibuľku,...
  2. horčicu, rascu.
  3. Jarnú cibuľku som očistila, pokrájala som ju aj s vňaťou na tenké kolieska, ktoré...
  4. ...som dala do misy.
  5. K cibuľke som pridala odvážené množstvo bryndze a..
  6. Perly. Možno použiť aj iný rastlinný tuk alebo klasické maslo.
  7. Pridala som soľ, mletú červenú papriku a celú rascu.
  8. Dochutila som plnotučnou horčicou a
  9. ...pomocou vidličky som vymiešala hladkú nátierku. Niekedy pridávam ešte 3 cm sardelovej pasty alebo rozotretých sardelových očiek, potom menej solím a možno povoliť asi 50 ml svetlého piva - nie Plzeň, lebo je horké! Na povolenie nátierky možno pridať miesto piva 1 -2 PL kyslej smotany alebo skysnutej šľahačky.
  10. K tejto vynikajúcej a chutnej nátierke som upiekla čerstvé rožky a podávala som ju s pohárom studeného mlieka. Bola to výborná a rýchla jarná večera v období pôstu, iste chutí aj kedykoľvek inokedy. Táto nátierka je vhodná aj ako pohostenie, na plnenie syrov, vajec, paštičiek z lístkového cesta a rôznej zeleniny.