Čokoládový koláč

Brownies s orechmi

Autor receptu: redakcia

Vyskúšajte svetoznámy čokoládový koláč vylepšený orieškami.

20
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo nakrájame na kocky, čokoládu nahrubo nasekáme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s čokoládou, do­ hladka vymiešame.
  2. Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadý­chanej peny. Za stáleho šľahania postupne prilievame čokoládu vychladnutú na izbovú teplotu.
  3. Do čokoládovej hmoty preosejeme po­lovicu múky zmiešanej s kakaom a metlič­kou zapracujeme, pridáme zvyšnú múku, premiešame a nakoniec pridáme nasekané oriešky.
  4. Plech s vyšším okrajom alebo pekáč s rozmermi 20 x 30 cm vystelieme papie­rom na pečenie a vylejeme doň cesto, dô­kladne zarovnáme.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 25 minút. Necháme asi 5 minút chladnúť v plechu, potom opatrne spolu s papie­rom na pečenie vyberieme a necháme úplne vychladnúť asi 4 hodiny na mriežke.
  6. Brownies nakrájame na menšie kúsky.