Čokoládový koláč
Brownies s orechmi
Autor receptu: redakcia
Vyskúšajte svetoznámy čokoládový koláč vylepšený orieškami.
20 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Maslo nakrájame na kocky, čokoládu nahrubo nasekáme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s čokoládou, do hladka vymiešame.
- Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Za stáleho šľahania postupne prilievame čokoládu vychladnutú na izbovú teplotu.
- Do čokoládovej hmoty preosejeme polovicu múky zmiešanej s kakaom a metličkou zapracujeme, pridáme zvyšnú múku, premiešame a nakoniec pridáme nasekané oriešky.
- Plech s vyšším okrajom alebo pekáč
s rozmermi 20 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto, dôkladne zarovnáme.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 25 minút. Necháme asi 5 minút chladnúť v plechu, potom opatrne spolu s papierom na pečenie vyberieme a necháme úplne vychladnúť asi 4 hodiny na mriežke.
- Brownies nakrájame na menšie kúsky.