Čokoládový koláč
Brownie cheesecake s malinami
Autor receptu: slovakbaker
V tomto koláčiku sa spájajú americké brownies a cheesecake. Tieto dve neodolateľné dobroty sú doplnené o úžasnú malinovú vrstvu, ktorá dodá koláču rovnováhu v chutiach.
15 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Mrazené maliny dáme do hrnca, prisypeme cukor a prilejeme citrónovú šťavu. Rozvaríme. Za občasného miešania varíme až do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Necháme vychladnúť.
- Vajcia izbovej teploty vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou do hustej svetlej peny. Pridáme vychladnutú roztopenú čokoládu s maslom a zapracujeme.
- Múku zmiešame s kakaom, soľou a kávou, preosejeme a zapracujeme do cesta.
- Brownie základ vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (35x25 cm).
- Cheesecake vrstva - všetky ingrediencie vyšľaháme dohladka.
- Na brownie základ nanesieme cheesecake vrstvu a na ňu v kôpkach vychladnutú malinovú omáčku. Špáradlom vytvoríme efekt mramorovania.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút. Po dopečení necháme koláč v rúre cca 10 minút, dvierka otvoríme a necháme koláč vychladnúť.
- Prajem dobrú chuť!