Brownie-Cheese Cake (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Kombinácia čokolády a tvarohu nikdy nič nepokazí ... ani teraz ;)
20 porcií |
20 minút príprava |
45-60 minút na 180 °C |
Postup
- Cheesecake časť:
Jemný tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme 2 vajíčka, 2 PL maizeny, štipku rumu, vanilkový cukor a dosladíme podľa vlastnej chuti práškovým cukrom.
- Brownies časť:
Nad parou roztopíme čokoládu s maslom a pridáme cukor (ak trstinový, radšej 170 g, keďže je menej sladký). Necháme troška vychladnúť a až potom vmiešame celé vajíčka. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a PDP a posekané orechy.
- Na menší vysypaný plech (môj mal 35*19 cm) rozotrieme polovicu brownies časti. Následne vylejeme tvarohovú zmes a z druhej polovice brownies časti do nej urobíme pásiky.
- Tie potom na striedačku 2 smermi popreťahujeme špajdlou.
- Pečieme na 180° necelú hodinku (závisí od rúry) - upečenie testujeme v strede koláča pomocou špajdle. Keď sa nám na ňu budú lepiť len čoko hrudky z cesta, vyberieme z rúry von.
- Koláč necháme aspoň 2 hodinky vychladnúť na chladnom mieste. Potom už len pokrájať a koštovať ... ak vydrží do druhého dňa, bude len a len lepší ;)