Broskyňový koláč s medom a medovkou-hrnčekový (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Podobný recept mi dala kedysi kolegyňa, trochu som ho upravila a napadlo ma pridať aj medovku, preto je taký bodkovaný :-) Použiť sa dá hociaké ovocie.

10
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. V miske som trochu vymiešala vajcia s medom a vanilkovým cukrom
  2. Pridala som olej a jogurt rozmiešaný s vodou, v ktorej sa močili hrozienka, aby jogurt a voda spolu boli 200 ml a pomiešala som
  3. Pridala som múku so sódou a pomiešala, ak by cesto bolo moc husté, treba cvknúť trochu vody
  4. Pridala som namočené hrozienka a medovku a pomiešala
  5. Cesto som vyliala na plech s papierom na pečenie
  6. Uložila som broskyne pokrájané na 1/4-tiny a pokvapkala som ich 2 PL medu
  7. Dala som piecť na 180° na 20 min.
  8. A môžeme debužírovať