Broskyňový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento recept som našla v kartičkách- Majster kuchár- Hneď mi padol do oka. Dnes som ho upiekla.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Broskyne necháme odkvapkať. Tortovú formu vymažeme maslom a navrstvíme na dno hnedy cukor.
  3. Broskyne poukladáme na dno.
  4. Šťavu z kompóta necháme prejsť varom, trocha zhustne (potrebujeme 8 PL)
  5. Vymiešame 50g masla a práškový cukor. Vajcia vmiešavame postupne a aj múku a kypriaci prášok, spolu so štavou z kompotu. Vyrobíme cesto.
  6. Cesto nanesieme rovnomerne na broskyne a uhladíme.
  7. Pečieme vo vyhriatej rure na 175 stupnov 45 minut. Potom koláč vyberieme a dame trocha vychladnúť. Potom ho po 10 minutach PREVRÁTIME a vyberieme z formy. Koláčik nezakryte,lebo zmäkne ten cukor na vrchu.