Brokolicovo-hlivové karí (fotorecept)

Autor receptu: danda3

V poslednom čase som si veľmi obľúbila karí, veľmi často ho varievam, výborné je aj z kuracieho mäsa, v chladničke sa nachádzala brokolica a hliva, tak som vyskúšala aj túto kombináciu.☺

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z brokolice použijeme len ružičky, stačí z polovice, ostatok som použila na polievku. Pokrájala som ich na menšie kúsky.
  2. Hlivu som nakrájala na rezance.
  3. Na rozohriaty olej pridáme hlivu a opekáme za občasného premiešania.
  4. Potom pridáme brokolicu, ktorú tiež chvíľku poopekáme, potom pridáme soľ, rascu, čili, kurkumu, premiešame, podlejeme troškou vriacej vody a podusíme.
  5. Keď je brokolica chrumkavá, pridáme smotanu, premiešame, povaríme.
  6. Podávame s ryžou, u nás obľúbená jazmínová ryža. Fotku jedla na tanieri som ani nestihla urobiť, snáď sa mi to podarí na budúce.