Brokolicovo-hlivové karí (fotorecept)
Autor receptu: danda3
V poslednom čase som si veľmi obľúbila karí, veľmi často ho varievam, výborné je aj z kuracieho mäsa, v chladničke sa nachádzala brokolica a hliva, tak som vyskúšala aj túto kombináciu.☺
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z brokolice použijeme len ružičky, stačí z polovice, ostatok som použila na polievku. Pokrájala som ich na menšie kúsky.
- Hlivu som nakrájala na rezance.
- Na rozohriaty olej pridáme hlivu a opekáme za občasného premiešania.
- Potom pridáme brokolicu, ktorú tiež chvíľku poopekáme, potom pridáme soľ, rascu, čili, kurkumu, premiešame, podlejeme troškou vriacej vody a podusíme.
- Keď je brokolica chrumkavá, pridáme smotanu, premiešame, povaríme.
- Podávame s ryžou, u nás obľúbená jazmínová ryža. Fotku jedla na tanieri som ani nestihla urobiť, snáď sa mi to podarí na budúce.