Briošky s čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Tento recept som získala na www.mnamkyrecepty.sk. Ak máte radi jemné nadýchané cesto a čokoládovú plnku, tak je to recept presne pre vás.
Postup
- Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások.
- Potom pridáme maslo, vanilkový cukor alebo esenciu, vajcia a zvyšok mlieka.
- Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho a povykrajujeme z neho kolieska - ja som vykrajovala pohárom.
- Na každé koliesko pridáme jeden štvorček čokolády - v mojom prípade to bola čokoláda Milka a minula som 2,5 čokolády. Môžeme plniť aj lyžičkou nutelly.
- Koliesko preložíme na polovicu.
- A znovu preložíme na polovicu
- Pripravíme si plech na muffiny, ktorý by sa mal vymastiť, mne sa mastiť nechcel, preto som použila košíčky. Do každého košíčka naukladáme po tri preložené kolieska a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 minút.
- Tu vidíte akým spôsobom som plnila košíčky.
- Keď briošky podkysnú, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom s troškou mlieka.
- Briošky pečieme do zlatista pri teplote 180 C.
- Po upečení pre získanie lesklého efektu sa môžu potrieť cukrovou vodou