Briošky s čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Tento recept som získala na www.mnamkyrecepty.sk. Ak máte radi jemné nadýchané cesto a čokoládovú plnku, tak je to recept presne pre vás.

18
porcií

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások.
  2. Potom pridáme maslo, vanilkový cukor alebo esenciu, vajcia a zvyšok mlieka.
  3. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť.
  4. Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho a povykrajujeme z neho kolieska - ja som vykrajovala pohárom.
  5. Na každé koliesko pridáme jeden štvorček čokolády - v mojom prípade to bola čokoláda Milka a minula som 2,5 čokolády. Môžeme plniť aj lyžičkou nutelly.
  6. Koliesko preložíme na polovicu.
  7. A znovu preložíme na polovicu
  8. Pripravíme si plech na muffiny, ktorý by sa mal vymastiť, mne sa mastiť nechcel, preto som použila košíčky. Do každého košíčka naukladáme po tri preložené kolieska a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 minút.
  9. Tu vidíte akým spôsobom som plnila košíčky.
  10. Keď briošky podkysnú, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom s troškou mlieka.
  11. Briošky pečieme do zlatista pri teplote 180 C.
  12. Po upečení pre získanie lesklého efektu sa môžu potrieť cukrovou vodou