Bravčový fašírko-hamburger plnený brie

Autor receptu: dorenika

Ja viem že hamburgery sa robia z hovädzieho a že sa tam nepridáva múka a vajce ale toto je môj bravčový hamburger :)

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčové mäso zmiešame v mise s koreninami,vajcom a múkov a dáme vychladiť na 15min do chladničky.Medzi tým si umyjeme zemiaky a dáme variť.Zmes si rozdelime na 8 častí a vytvoríme placočky do ktorých stredu položíme kúsok syra.Prejkryjeme druhou plackou a spojíme.Dáme vychladiť na 10min.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme fašírky,smažíme pomerne dlho keďže sú dosť hrubé.Nakoniec ich preložíme na plech a dáme ich na 3min do trúby na 200 stupňov.
  3. Žemle si rozkrojíme a dáme na pár min do truby zohriať,potom potrieme maslom a položíme mäso a rajčinu.