Bravčové stehno trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Už ma nebavilo variť iba to čo jedia deti a žena - varenie bez húb. A tak som povedal DOSŤ. Idem si navariť pre seba niečo s hubami. A veru oplatilo sa. Experimentovanie sa oplatilo.
30 - 40 minút príprava |
45 - 55 minút tepelná úprava |
Postup- .. bravčové stehno som si ,,rozobral,, zostal mi plát mäsa a taký menší ,,oriešok,,
... plát som nakrájal na nudlička a oriešok na plátky ,ktoré som naklepal , nasolil a okorenil čierným mletým korením
- nudličky som osmahol na rozpálenom oleji
- sušené huby som si na ,,MULTIBOY,, posekal na prášok
- ... prášok z húb som nasypal na mäso , osolil ....
- pridal trochu čierného mletého korenia , drcenej rasce premiešal a dusil pod pokrievkou ......... 3 x som to podlial trochou vody a dusil kým mäsko nezmäkne
- ked už bolo mäso ,,mňam,, zarobil som si trochu Gustinu a šťavu som dohustil , nechal prejsť varom a odstavil od ohňa.
- vyfukol som si 3 domáce vajíčka
- primeraným množstvom hladkej múky som si urobil hustejšie cestíčko
- to som si osolil
- a pridal trochu lanových semiačok
- toto sú tie kúsky mäsa z toho ,, orieška,, .... naklepané , nasolené , okorenené malé rezníky
- obalíme v cestíčku
- a pomali osmahneme z oboch strán
- ako prílohu som dal nové zemiaky robené v tlakovom hrnci s petržlenovou vnaťou .... takéto porcie som si dal dve , a veru aj decka to jedli a ani nezbadali že sú tam huby , lebo žianú nebolo vidno a jedlo si pochvalovali
..... už nemáme , všetko sa bleskovo zjedlo
|