Bravčové dusené na pive (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo obyvatelov vychodneho pobrezia. Ci to tak je, mozu len potvrdit nase varechacky, ktore tam byvaju.

4-6
porcie
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suchu bielu fazulu som si namocila den pred varenim. Na druhy den som fazulu zaliala novou cistou vodou a dala som ju varit. Ocistenu a pokrajanu cibulu som si poprazila na oleji. K nej som potom pridala na kocky nakrajane bravcove naso.
  2. Maso som poprazila s cibulou, pokym nezmenilo farbu.
  3. K masu som potom pridala zavarane paradajky, worchestersku omacku, nove korenie, horcicu, cukor, sol a pivo. Vsetko som spolu premiesala, prikryla a nechala pomaly dusit.
  4. Obcas som maso premiesala a skontrolovala, ci je tam dost stavy. Pri konci dusenia som musela doliat trochu vody. Medzitym sa mi v druhom hrnci varila fazula. Ked bola fazula uvarena zliala som ju a nechala som ju na sitku. Ked sa mi maso udusilo, pridala som k nemu fazulu a chvilu som este nechala vsetko spolu prevriet. Nakoniec som omacku dochutila solou, korenim a octom.
  5. Tentokrat sme to mali na obed s pecenymi zemiakmi. Na zemiaky som dala trochu kyslej smotany rozmiesanej s cibulou a petrzlenovou vnatkou. Toto jedlo je tiez velmi chutne s cerstvym chlebom alebo pecivom.