Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Autor receptu: slavkabis
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či oslavu
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Panenku si nakrájame, prstami trochu poklepeme, osolíme, okoreníme a necháme trochu postáť.
- Mäsko opečieme na grilovacej panvici a dáme na teplé miesto. V panvici môžeme orestovať na drobno nakrájanú šalotku.
- Do menšieho hrnca dáme zohriať smotanu na varenie a kozí syr. Pomaly ohrievame kým sa syr neroztopí.
Na tanier uložíme kúsky mäska, na neho šalotku a prelejeme omáčkou. Podávame s hranolkami, varenými zemiakmi,...
Dobrú chuť