Bravčová panenka plnená hubami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Náš dnešný obed.

2
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Panenku som odblanila a narezala do špirály na plát, ten som trošku potrela olejom a okorenila. Nechala som na linke cca 40 min.
  2. Sušené huby som v rukách pomrvila, zaliala trochou vody a varila 15 min. Použila som suchohríby a lievik trubkovitý. Nechala som vyvariť všetku vodu, pridala soľ, tymian, rascu a chilli, premiešala, odstavila a pridala kúsok masla. Plnku som dala von ochladiť.
  3. Dala som vyhriať rúru na 180 °C. Plát panenky osolila z oboch strán a potrela hubovou plnkou, zavinula a zviazala špagátom. Na panvicu som dala trochu masti a panenku som opekala z každej strany dokopy asi 5 min. Časť plnky sa mi vybrala pozrieť do panvice.
  4. Panenku som preložila do jenskej misy a dala do rúry na 15 min. Dala som variť aj zemiaky. Do panvice som naliala víno, pozor prská a dymí, nechala trochu zredukovať, pridala som brusnicový rôsol a chilli. Chilli ozaj len štipku, aby som zachovala hubovú chuť.
  5. Po vyredukovaní všetkého vína som odstavila a pridala kúsok masla. Uznávam, že tá redukcia mi nevyšla podľa mojej predstavy, lebo tam boli zvyšky húb, čize mala hrčky a zhustla viac, ako som chcela, dalo sa ešte nariediť vínom, ale už nebolo kedy :-), ale chuťovo bola výborná.
    Príloha: pučené zemiaky s maslom, vňaťou a opraženou cibuľou.