Bravčová koža a kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept sa zrodil vďaka šošovicovej polievke. Mal so veľkú chuť na šošovicovú polievku s klasickým vývarom aký sme robievali po zabíjačke. Tak som vytiahol kože z mrazničky surové aj údené. Tie surové boli s bôčika a bolo mi lúto, len tak ich uvariť a potom vyhodiť, tak som ich naplnil kuracím mäsom a vzniklo takéto jedlo, počas namočenia šošovice vo vode. Je to dobré jedlo horúce aj studené.

2
porcie
30minút minút
príprava
160 minút minút
na 100°C - 200°C °C

Postup

  1. Množstvo neudávam to je od množstva aké ideme robiť. Pripravil som si suroviny na jedlo.
  2. Ja som mal dve kože. Kože som očistil a orezal kde bola veľká vrstva slaniny. Obrezky som dal do hrnca na vývar. Tiež prsia som očistil a orezal lojovité časti a skrátil dĺžku podla šírky kože, tak isto som tie kúsky dal do hrnca na vývar. Do vody som okrem orezaných kúskov dal údenú kožu, soľ, nové korenie cele, čierne korenie cele, tri bobkové listy, celú cibuľu, štyri strúčiky cesnaku a dolial som do hrnca vodu a potom na sporák rozvariť. Kožu som osolil, potrel horčicou, pridal trochu rasce a mleté čierne korenie. Na to som dal prsia plátok sterilizovanej uhorky plus dva plátky údenej slaniny.
  3. Potom som kožu zroloval vytvoril akýsi batoh a omotal niťou nech sa to nerozpadne. Preto koža nesmie byť veľmi hrubá aby sa dala stočiť.
  4. Takto pripravené batohy som dal do vriacej vody a po opätovnom rozvarení som sporák stiahol na minimum nech voda sa len pomaly sa varí. Tam som varil asi dve hodiny. Skúsil som kožu vidličkou aby bola mäkka. Potom som batôžky vytiahol z vody a dal do pekáča a podlial tou mastnotou z vrchu vody. Cele som to dal do horúcej rúry na 200°C vrchné pečenie (gril) na 40 minút. Vývar som mal na to šošovicu do ktorej som pridal len zemiaky, šošovicu, ktorá zatiaľ vo vode napučala plus koreňovú zeleninu. Bola tiež vynikajúca.
  5. Zhruba po 40 minútach som to pozrel a srdce mi zajasalo hneď som to aj vytiahol nádhera čo poviete. Ach pani doktorka prepáčte to sa nedá odolať aj v pekle sú raz za čas hody. Verte ak toto uvarite svojim manželom tak Vás bude na rukách nosiť a k tomu nejakú retiazkovú namiesto febicholu.
  6. Tak som si hneď aj dal na tanier k tomu zemiakovú kašu a čerstvú mrkvu nastrúhal. A jeden pohárik Považského repáku ( doma tomu hovoríme zajačí koňak) na trávenie pri tom strávite aj kamene. Úvodný obrázok čo je to som si dal ráno nakrájané na kolieska s chrenom a horčicou a uhorkou. dá sa to jesť teple i studené. želám Vám dobrú chuť a pozor bez lieku (či skutočného, alebo retiazkového) nekonzumovať. A ešte foto teplého jedla.
  7. Ráno to bolo ešte chutnejšie.