Pudingové rezy
Bratislavské rezy (fotorecept)
Autor receptu: martin2002
Veľmi chutné, šťavnaté a mierne kyselkavé rezy. Vhodné na oslavu alebo nedeľné poobedie ku káve.
36 porcií |
150 minút príprava |
10-12 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na korpus.
!POZOR: všetky suroviny na korpusy pripravíme 2x!
- Celé vajcia vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom, postupne prilejeme olej,...
- ..... po lyžiciach hladkú múku...
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 190 °C, 10 - 12min.
- Upečené pláty preložíme na dosku a necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme hustý puding z mlieka, krémového prášku, vanilínového cukru a kryštálového cukru. Uvarený puding necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo a Heru maslovú vyšľaháme do peny,.....
- .......postupne pridávame vychladnutý puding a dochutíme citrónovou šťavou.
- Vyšľahanú plnku dáme do chladničky stuhnúť
- Pripravíme si domáci džem, vhodný je ríbezľový alebo višňový. Ja som robil slivkový cez leto, ktorý bol dosť kyslý, tak som použil ten.
- Upečené pláty potrieme džemom a na vrchný plát navrstvíme celú plnku. Dáme stuhnúť.
- Medzitým si pripravíme vodný kúpeľ a roztopíme si aj bielu aj tmavú čokoládu s Cerou.
- Zákusok polejeme tmavou polevou a do ozdobného alebo aj obyčajného mikrotén. sáčku nalejeme bielu roztopenú čokoládu.
- Zákusok postriekame bielou čokoládou a pokrájame na úhľadné rezy horúcim nožíkom, aby nám nepraskla čokoláda.
Okraje odrežeme a necháme poriadne zatuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
Na druhý deň je zákusok šťavnatejší a lepšie prejdú chute.
- Takto vyzerá v reze.