Pudingové rezy

Bratislavské rezy (fotorecept)

Autor receptu: martin2002

Veľmi chutné, šťavnaté a mierne kyselkavé rezy. Vhodné na oslavu alebo nedeľné poobedie ku káve.

36
porcií
150 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na korpus. !POZOR: všetky suroviny na korpusy pripravíme 2x!
  2. Celé vajcia vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom, postupne prilejeme olej,...
  3. ..... po lyžiciach hladkú múku...
  4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 190 °C, 10 - 12min.
  5. Upečené pláty preložíme na dosku a necháme vychladnúť.
  6. Medzitým si pripravíme hustý puding z mlieka, krémového prášku, vanilínového cukru a kryštálového cukru. Uvarený puding necháme vychladnúť.
  7. Zmäknuté maslo a Heru maslovú vyšľaháme do peny,.....
  8. .......postupne pridávame vychladnutý puding a dochutíme citrónovou šťavou.
  9. Vyšľahanú plnku dáme do chladničky stuhnúť
  10. Pripravíme si domáci džem, vhodný je ríbezľový alebo višňový. Ja som robil slivkový cez leto, ktorý bol dosť kyslý, tak som použil ten.
  11. Upečené pláty potrieme džemom a na vrchný plát navrstvíme celú plnku. Dáme stuhnúť.
  12. Medzitým si pripravíme vodný kúpeľ a roztopíme si aj bielu aj tmavú čokoládu s Cerou.
  13. Zákusok polejeme tmavou polevou a do ozdobného alebo aj obyčajného mikrotén. sáčku nalejeme bielu roztopenú čokoládu.
  14. Zákusok postriekame bielou čokoládou a pokrájame na úhľadné rezy horúcim nožíkom, aby nám nepraskla čokoláda. Okraje odrežeme a necháme poriadne zatuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Na druhý deň je zákusok šťavnatejší a lepšie prejdú chute.
  15. Takto vyzerá v reze.