Bodkovaný cheesecake z ricotty (fotorecept)

Autor receptu: spydigy

Keď som otvorila chladničku, našla som v nej riccotu tak som si povedala, že vyskúšam teda spraviť cheesecake trošku iný ako robievam. A bola som milo prekvapená bol fakt dobrý :)

20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. nachystáme si potrebné veci
  2. vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielka. Do žĺtkov pridáme vanill., práškový cukor, extrakt a citrónovú kôru s výtlačenou šťavou z 1/2 citróna.
  3. v kuchyni je moja pravá ruka robot, tak žĺka dáme pomaly vyšľahať do robota na penu.
  4. sušienky si rozdrvíme
  5. sušienky máme podrvené tak pridáme škoricu. maslo si roztopíme v mikrovlnke, vylejeme a poriadne zamiešame.
  6. tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie. a okraje vymastíme maslom
  7. sušienky vysypeme a rukou rovnomerne pritlačíme
  8. riccotu a jogurt si dáme do misky ( ja si kupujem na trhu 1KG smotanový biely jogurt je úplne výborný.)
  9. ponorným mixérom, vymixujeme hladkú zmes.
  10. pridáme do nej vymiešané žĺtka a metličkou premiešame.
  11. z bielkov si vyšľaháme tuhy sneh a pridáme ho do zmesi. a metličkou opäť premiešame.
  12. poprášime to škrobom a premiešame
  13. do misky som si odlejeme trošku zmesi, do kt. si pridáme PL kakaa a premiešame.
  14. bielu zmes vylejeme do formy a potom lyžičkou robíme do nej bodky. A vložíme do trúby .ja som trúbu neprehrievala, lebo bolo veľa hodín a musela som ešte čakať aj kým sa to vychladne aby som to dala do chladničky.
  15. pečieme na 200°C cca 1 hodinu ( ale riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inač.) po upečení necháme vychladnúť a dáme do chladničky. ja najradšej robím koláče, torty skoro všetko večer aby to cez noc postálo.
  16. a jee to :) priateľ si nato dáva ešte tekuté granko.