Bobáľky – pupáčiky – opekance (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme kysnúť v teple. Potom pridáme do múky vajce, trochu soli a kvások. Všetko premiešame a vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré po vypracovaní necháme ešte podkysnúť. Rozdelíme ho na štyri kusy.


  2. Z cesta urobíme dlhé šúľance s priemerom asi 2 cm. Nakrájame ich na polcentimetrové kúsky, ktoré obalíme v oleji a ukladáme k sebe. V rúre vyhriatej na 160 °C pupáky pečieme asi 16 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť, potom ich oddelíme od seba. Namočíme ich do vody, aby nasiakli tekutinou a boli šťavnaté.


  3. Potom bobáľky rozdelíme na taniere a posypeme makom alebo orechmi. Prelejeme maslom a posypeme cukrom.