Blondies (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Veľmi sladký koláč s kúskami karamelu a bielej čokolády.
Postup
- Pripravíme a navážime si všetky suroviny. 100 g bielej čokolády a karamelové cukríky nakrájame na kocky.
- Malý štvorcový plech vymažeme roztopeným stuženým tukom a vyložíme papierom na pečenie. Znovu potrieme tukom.
- Nad parou roztopíme maslo a 200 g čokolády. Necháme mierne vychladnúť.
- Vajcia ušľaháme do peny. Postupne za stáleho šľahania prisypávame cukor, prilejeme vanilkový extrakt.
- Keď sa cukor rozpustí a zmes zosvetlie, prilievame čokoládovú hmotu. Stále šľaháme.
- Na záver do cesta zapracujeme múku so štipkou soli. Pridáme nasekanú čokoládu a cukríky.
- Cesto vylejeme na pripravený plech.
- Pri 180 °C pečieme cca 35 minút.