Blondies (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Veľmi sladký koláč s kúskami karamelu a bielej čokolády.

Postup

  1. Pripravíme a navážime si všetky suroviny. 100 g bielej čokolády a karamelové cukríky nakrájame na kocky.
  2. Malý štvorcový plech vymažeme roztopeným stuženým tukom a vyložíme papierom na pečenie. Znovu potrieme tukom.
  3. Nad parou roztopíme maslo a 200 g čokolády. Necháme mierne vychladnúť.
  4. Vajcia ušľaháme do peny. Postupne za stáleho šľahania prisypávame cukor, prilejeme vanilkový extrakt.
  5. Keď sa cukor rozpustí a zmes zosvetlie, prilievame čokoládovú hmotu. Stále šľaháme.
  6. Na záver do cesta zapracujeme múku so štipkou soli. Pridáme nasekanú čokoládu a cukríky.
  7. Cesto vylejeme na pripravený plech.
  8. Pri 180 °C pečieme cca 35 minút.