Blesková jablková roláda

Autor receptu: redakcia

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme, nastrúhame a pomiešame so škoricovým a vanilkovým cukrom. Ak sú jablká veľmi šťavnaté, zľahka ich vyžmýkame. Plech vyložíme papierom na pečenie, na to rozložíme nastrúhané jablká.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej hmoty, do nej vmiešame polohrubú múku. Do malej časti cesta primiešame kakao. Cesto vylejeme na jablká, z kakaového cesta urobíme v ceste 2 pásy, pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 minút.
  3. Na teplý koláč rozprestrieme vlhkú utierku, prikryjeme druhým plechom a obrátime. Odstránime papier a opatrne skrútime pomocou utierky, pocukrujeme a necháme vychladnúť.