Blesková jablková roláda
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Jablká ošúpeme, nastrúhame
a pomiešame so škoricovým a vanilkovým
cukrom. Ak sú jablká veľmi
šťavnaté, zľahka ich vyžmýkame.
Plech vyložíme papierom na pečenie,
na to rozložíme nastrúhané jablká.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom
do hustej svetlej hmoty, do nej
vmiešame polohrubú múku.
Do malej časti cesta primiešame
kakao. Cesto vylejeme na jablká,
z kakaového cesta urobíme v ceste
2 pásy, pečieme v rúre vyhriatej
na 170 °C asi 20 minút.
- Na teplý koláč rozprestrieme
vlhkú utierku, prikryjeme druhým
plechom a obrátime. Odstránime
papier a opatrne skrútime pomocou
utierky, pocukrujeme a necháme
vychladnúť.
|