Jablkový koláč

Biskvitový jablčník

Autor receptu: helena10

Chutí vynikajúco. Ak upečiete, dáte mi určite za pravdu. Je upečený podľa receptu z odmerky a z našich sterilizovaných nastrúhaných minuloročných jabĺk.

Suroviny

Postup

  1. Moje jedno vajce malo 2 žĺtky, takže koláč je 3-žĺtkový... Celé vajcia vyšľahám s cukrami na svetlú masu. Postupne na najmenšej rýchlosti primiešam biely jogurt, olej, múku zmiešanú so štipkou soli a práškom do pečiva. Nakoniec vlejem medovinu a premiešam. Vymiešané cesto je hustejšej konzistencie.
  2. Na vymastený a jemnou strúhankou posypaný plech s rozmermi 20 x 35 cm rozotriem viac ako polovicu cesta a zapečiem 7 minút vo vyhriatej rúre na 175 stupňov.
  3. Vyberiem z rúry a na zapečený korpus jemne rozotieram pripravenú jablkovú náplň, ktorú zakryjem rovnomerne po celom povrchu zvyšným cestom. Jablkovú náplň si môžete spraviť podľa vlastnej chuti a aj z čerstvých jabĺk.
  4. Vrátim do rúry a pečiem ešte 20 minút na 175 stupňov. Doba pečenia závisí od vašej rúry. Kontrolujem špajľou.
  5. Upečený koláč nechám vychladnúť, trocha posypem práškovým cukrom a nakrájam. Dobrú chuť prajem!