Biskupský chlebík
Biskupský chlebík ako Vianočná štóla
Autor receptu: marlenka
Nachádza sa tam všetko, čo patrí k Vianociam, ktoré už klopú na dvere (zatiaľ pôjde biskupský chlebík do mrazáku).
20 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s maslom a polovicou cukru. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru.
- Orechy a lieskovce posekáme, kandizované ovocie a čokoládu porežeme na menšie kúsky.
- Pokrájané ingrediencie pridáme k žĺtkom, pridáme múku, prášok do pečiva. Dobre premiešame.
- Pridáme bielky, nakoniec nastrúhanú citrónovu kôru. Pečieme asi pol hodiny pri 150 °C vo vymastenej a vysypanej forme na srnčí chrbát.