Bielkovo-mascarponové rezy (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Recept na korpus som našla na čmmb, plnku som pridala svoju a na návštevu vnúčika som nešla s prázdnymi rukami.♥

30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. CESTO - Všetky suché prísady okrem cukru na cesto si zmiešame. V pôvodnom recepte bol kokos a vlašské orechy, nahradila som ich arašidovou a mandľovou múkou, hrozienka som nahradila brusnicami, múka môže byť klasická hrubá. A čokoláda môže byť aj strúhaná. Maslo si roztopíme.
  2. Bielka začneme šľahať so štipkou soli, postupne pridávame cukor.
  3. Nakoniec zľahka vmiešame suché prísady a maslo.
  4. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme na 160 cca 30 minút.
  5. Upečený necháme vychladnúť.
  6. PLNKA - smotanu na šľahanie zohrejeme na horúco, pridáme maslo a čokoládu a necháme rozpustiť za občasného miešania, necháme vychladnúť. Potom ju spolu s mascarpone vyšľaháme.
  7. Korpus položíme na plech, zbavíme papiera, posypeme čučoriedkami od oka, mala som mrazené, nechala som ich chvíľu postáť, aby neboli úplne zamrznuté.
  8. Na ne navrstvíme krém, rozotrieme.
  9. Posypeme čokoládovou ryžou alebo postrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť, najlepšie na noc.
  10. Najskôr orežeme kraje a potom pokrájame na rezy, nestíhala som ani dávať na tácku, skoro ani nebolo čo fotiť...