Biele rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Výborné, chutnučké, jemné rezy.
32 porcií |
60 minút príprava |
10-12 minút na 180-200 °C |
Postup
- V miske si vypracujeme cesto z uvedených surovin,
- na jemne pomúčenej doske ho vyhnetieme na hladko a rozdelíme ho na 4 rovnaké častí.
- Potom každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom plechu ish upečieme. Každé cesto popicháme vidličkou pred pečením.
- Plnku si pripravíme tak, že si uvaríme z mlieka,múky a vanilkového cukru kašu a za občasného miešania ju necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s vychladnutou kašou, vyšľaháme
- a rovnakým dielom rozdelíme na 3 častí na upečné cesta. Rovnomerne rozotrieme plnku a cesta uložíme na seba.
- Vrchné cesto iba pocukrujeme pr. cukrom. Necháme postať, cca aspoň 12 hodin a pokrájame.
- Dobrú chuť!