Biele makové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Chuť týchto makových rezov zvýrazni biela čokoláda.

44
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto
  2. a na jemne pomučenej doske ho dobré do hladká prepracujeme.
  3. Cesto zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky.
  4. Pripravíme si plnku tak, že si z mlieka odlejeme asi 1 dl a zbytok dáme prevariť a vanilkovým cukrom a žĺtky a pr. cukor vyšľaháme.
  5. Do vyšľahaného pridáme puding a zašľaháme.
  6. Do toho potom zamiešame odložené mlieko
  7. Ked mlieko zovrie,stiahneme z ohňa,vlejeme vyšľaháne žltky a vrátime naspäť na oheň a uvaríme puding.
  8. Do uvareného pudingu zamiešame mak
  9. a za občasného premiešania necháme ochladiť.
  10. Medzi tým cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na polovicu.
  11. Každé cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu.
  12. Jedno cesto položíme na vymastený plech,naň rozotrieme plnku,
  13. na plnku dáme druhé cesto a popicháme husto vidličkou a upečieme.
  14. Na upečený a vychladený koláč si pripravíme čokoládovu polevu.Roztopíme čokoládu
  15. a vylejeme na vychladený koláč.Necháme stuhnúť.
  16. Najprv si narežeme teplým nožíkom čokoládu aby nepopraskala a tak prerežeme cesto.
  17. Dobrú chuť.