Biele makové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Chuť týchto makových rezov zvýrazni biela čokoláda.
44 porcií |
45 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín vypracujeme cesto
- a na jemne pomučenej doske ho dobré do hladká prepracujeme.
- Cesto zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky.
- Pripravíme si plnku tak, že si z mlieka odlejeme asi 1 dl a zbytok dáme prevariť a vanilkovým cukrom a žĺtky a pr. cukor vyšľaháme.
- Do vyšľahaného pridáme puding a zašľaháme.
- Do toho potom zamiešame odložené mlieko
- Ked mlieko zovrie,stiahneme z ohňa,vlejeme vyšľaháne žltky a vrátime naspäť na oheň a uvaríme puding.
- Do uvareného pudingu zamiešame mak
- a za občasného premiešania necháme ochladiť.
- Medzi tým cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na polovicu.
- Každé cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu.
- Jedno cesto položíme na vymastený plech,naň rozotrieme plnku,
- na plnku dáme druhé cesto a popicháme husto vidličkou a upečieme.
- Na upečený a vychladený koláč si pripravíme čokoládovu polevu.Roztopíme čokoládu
- a vylejeme na vychladený koláč.Necháme stuhnúť.
- Najprv si narežeme teplým nožíkom čokoládu aby nepopraskala a tak prerežeme cesto.
- Dobrú chuť.