Bezlepkový tvarohovo-jahodový koláč

Autor receptu: katarinka123

20
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. cesto: z bielok sneh, žĺtka vyšľahať s cukrom do toho striedavo prilievať teple mlieko s rumom a olej, vyšľahať ,pridať muku zmiešanú s kakaom a PDP ak máte guarovu gumu môžete dať ak nie nič sa nedeje a nakoniec vareškou zľahka primiešať sneh vyliať na vymastený kokosom vysypaný plech a piecť na 180 stupňov
  2. plnka: V časti mlieka rozmiešame pudingové prášky, zvyšok mlieka dáme variť s 2 balíčkami vanilkového cukru, do vriaceho vlejeme rozmiešané pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme. Do horúceho pudingu zašľaháme maslo. Vymiešame tvaroh s 2 balíčkami vanilkového cukru 3 lyžicami kryštálového cukru, k tvarohu primiešame mascarpone a dobre vymiešame. Po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding a dobre vymiešame. /podľa chuti môžete ešte dosladiť/ natrieme na koláč (ktorý sme potreli džemom) a poukladame jahody
  3. poleva: Čokoládu (dala som varovú aj mliečnu) dáme nad paru zmäknúť - rozpustiť. Do rozpustenej čokolády vmiešame kyslé smotany, vymiešame - spojíme obe hmoty. Natrieme na jahody