Bezlepkový medový krémeš

Autor receptu: veronikavari

15-20 minút
na 200-220 °C

Postup

  1. Vyššie uvedené suroviny až po mlieko vypracujeme na cesto. Cesto vypracujeme a rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme a upečieme na obrátených plechoch vymastených a vysypaných múkou. Ešte horúce sa oddelia lopatkou od plechu.
  2. V časti mlieka rozhabarkujeme zlatý klas a žĺtky a vlejeme do vriaceho mlieka s vanilkovým cukrom. Uvaríme hustý krém ktorý necháme prikrytý kým nevychladne. Keď vychladne zmiešame s vymiešaným maslom (250g masla) s 200g cukru. Vyšľaháme na hladký krém a natrieme na jedno upečené cesto.
  3. Vyšľaháme hustú šľahačku ktorú natrieme na vanilkový krem. Prikryjeme druhým plátom cesta a polejeme čokoládovou polevou. Necháme odmäknúť najlepšie do druhého dňa.