Bezlepkové pečené buchty
Bezlepkové Salko buchty bez kysnutia
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
20 porcií |
45 minút príprava |
15-20 minút na 175 °C |
Postup
- Na niekoľko hodín odložíme karamelové Salko do chladničky.
- Cesto: Maslo nakrájame na malé kúsky a pridáme k ostatným surovinám. Vypracujeme nelepivé cesto.
- Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a nakrájame štvorce. Na každý dáme plnku - stuhnuté karamelové Salko. Zabalíme do buchtičky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pripravíme posýpku z ryžovej múky, masla a práškového cukru. Prstami spracujeme na drobivú hmotu.
- Buchty potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posýpkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 15 - 20 minút.