Bezlepkové pečené buchty

Bezlepkové Salko buchty bez kysnutia

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

20
porcií
45 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Na niekoľko hodín odložíme karamelové Salko do chladničky.
  2. Cesto: Maslo nakrájame na malé kúsky a pridáme k ostatným surovinám. Vypracujeme nelepivé cesto.
  3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a nakrájame štvorce. Na každý dáme plnku - stuhnuté karamelové Salko. Zabalíme do buchtičky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pripravíme posýpku z ryžovej múky, masla a práškového cukru. Prstami spracujeme na drobivú hmotu.
  5. Buchty potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posýpkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 15 - 20 minút.