Bezlepkové muffiny (fotorecept)
Autor receptu: nikus254
21 porcií |
10-15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Pripravíme si všetky suroviny.
- Oddelíme si bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
- Po vyšľahaní pridáme múku, 100ml mlieka , sódu bikarbónu a trochu oleja.Všetko spolu opäť vyšľaháme.
- Pridáme 4 PL arašidového masla a dôkladne vyšľaháme.
- Keď do zmesi zašľaháme arašidové maslo,pridáme k nej zvyšok mlieka t.j. 50 ml, pretože zmes nám po pridaní masla riadne zhustla.
- Vyšľaháme si bielka a jemne ich vmiešame do cesta. Už len ručne.
- Hotové cesto je jemné a vláčne a je pripravené na plnenie košíkov.
- Z tejto dávky mi vyšlo 21 muffinov.
- Pečieme 20 min. pri teplote 180°C. Hotové muffinky si ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Sú mäkké, vláčne a jemné. Prajem dobrú chuť :)
|