Bezlepkové muffiny (fotorecept)

Autor receptu: nikus254

21
porcií
10-15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Oddelíme si bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
  3. Po vyšľahaní pridáme múku, 100ml mlieka , sódu bikarbónu a trochu oleja.Všetko spolu opäť vyšľaháme.
  4. Pridáme 4 PL arašidového masla a dôkladne vyšľaháme.
  5. Keď do zmesi zašľaháme arašidové maslo,pridáme k nej zvyšok mlieka t.j. 50 ml, pretože zmes nám po pridaní masla riadne zhustla.
  6. Vyšľaháme si bielka a jemne ich vmiešame do cesta. Už len ručne.
  7. Hotové cesto je jemné a vláčne a je pripravené na plnenie košíkov.
  8. Z tejto dávky mi vyšlo 21 muffinov.
  9. Pečieme 20 min. pri teplote 180°C. Hotové muffinky si ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Sú mäkké, vláčne a jemné. Prajem dobrú chuť :)