Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom.
Postupne pri najnižších otáčkach pridávame žĺtky a olej, vanilkový extrakt.
Ďalej zapracujeme najemno nastrúhanú mrkvu a pomleté oriešky.
Nakoniec zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a mletou škoricou.
Cesto pečieme na forme vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 50 minút.
Ak chceme vytvoriť minitortičky, tak si z upečeného korpusu povykrajujeme jednotlivé menšie kolieska. Alebo rovnako môžete vyrobiť aj jednu veľkú tortu.
Krém: Všetky suroviny vymiešame v kuchynskom robote na jednotný krém.
Mrkvovo-čokoládová ganache: Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a krátko podusíme vo vode.
Rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko.
Nad vodným kúpeľom rozpustíme v 50 g mrkvového pyré bielu čokoládu.