Mrkvová torta

Bezlepkové mrkvovo-orechové minitortičky s mrkvovo-čokoládovou ganache

Autor receptu: littlesweets

12-16
porcií
120 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom.
  2. Postupne pri najnižších otáčkach pridávame žĺtky a olej, vanilkový extrakt.
  3. Ďalej zapracujeme najemno nastrúhanú mrkvu a pomleté oriešky.
  4. Nakoniec zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a mletou škoricou.
  5. Cesto pečieme na forme vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 50 minút.
  6. Ak chceme vytvoriť minitortičky, tak si z upečeného korpusu povykrajujeme jednotlivé menšie kolieska. Alebo rovnako môžete vyrobiť aj jednu veľkú tortu.
  7. Krém: Všetky suroviny vymiešame v kuchynskom robote na jednotný krém.
  8. Mrkvovo-čokoládová ganache: Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a krátko podusíme vo vode. Rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko. Nad vodným kúpeľom rozpustíme v 50 g mrkvového pyré bielu čokoládu.
  9. Vykrojené minikorpusy plníme krémom. Navrch minitortičiek natrieme mrkvovo-čokoládovú ganache.