Bezlepkové medovníky

Autor receptu: jajkar

Doma sme sa rozhodli zmeniť stravovacie návyky a prvým krokom bolo vynechanie lepok. Tak som tento rok vyskúšala upiecť bezlepkové medovníčky.

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na panvici si roztopte maslo. Do tekutého masla primiešajte med. Nechajte trochu vychladnúť (kvôli vajciam).
  2. Zmiešajte 2 šálky pohánkovej múky, stéviu, perníkové korenie a sódu bikarbónu.
  3. Do suchej zmesy nalejte maslo s medom.
  4. Pridajte 2 vajcia trochu mlieka. Všetko spolu zmiešajte. Ja používam kuchynský robot. Podľa potreby prilievajte mlieko alebo dosypte múku.
  5. Keď je cesto dostatočne vypracované, dajte ho do fólie alebo sáčku a vložte do chladničky. Ja som ho tam nechala cez noc.
  6. Vytiahnite cesto z chladničky, nechajte ho otepliť. Vyvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm a povykrajujte ľubovoľné tvary.
  7. Pečte v rúre na 180° 8-12 minút.