Bezlepkové jarné cupcakes s fialkami (fotorecept)

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

12
porcií
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. rastlinný tuk rozpusťte. V miske robota vyšľahajte spolu s vajcami a cukrom do hladkej zmesi. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu.
  2. Polovicu ovsených vločiek rozmixujte na jemnú zmes. Pomôže vám s tím kvalitný mixér. Druhú polovicu vločiek nechajte vcelku. Obe zmesi vločiek zmiešajte a primiešajte k nim tiež prášok do pečiva.
  3. Obe pripravené časti spojte v jedno cesto. Rozdeľte ho do papierových formičiek na cupcakes. Z tohto množstva cesta pripravíte 12 kúskov. Pečte na 170 °C asi 30 minút.
  4. Po upečení nechajte vychladnúť. Trstinový cukor na krém rozmixujte v kvalitnom mixéri, aby bol jemný ako práškový cukor. Vyšľahajte so zmäknutým tukom. Pridajte tvaroh. Ak máte fialkovú arómu, pridajte pár kvapiek. Krémom ozdobte vychladené korpusy a každý cupcake ozdobte jedlým kvietkom – ideálne fialkou.