Bezlepkové detské piškóty s príchuťami

Autor receptu: dobizu

Tieto detské piškóty sme si hneď všetci obľúbili, vraj sú lepšie ako tie kupované. A ja som hneď experimentovala a pridala im rôzne príchute - výsledok bol výborný. Najviac nám však chutia tie malinové a kokosové.

30 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Oddelíme si bielky a žĺtky. Múku premiešame so zlatým klasom (ak chceme mať ochutené piškóty, namiesto zlatého klasu dáme puding podľa vlastnej chuti - najviac nám chutili kokosové, malinové a banánové).
  2. Z bielkov a 2 PL cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky, zvyšný cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Postupne zľahka primiešame múku a sneh.
  3. Hotové cesto naplníme do ozdobného vrecúška a striekame piškóty na plech vyložený papierom na pečenie. Musia držať tvar, preto ak sa rozlievajú už keď ich striekame na plech, pridáme trochu múky. Pečením narastú, tak ich striekame ďalej od seba.
  4. Pečeieme vo vyhriatej rúre pri 180-200 stupňoch. Mali by ostať bledé, preto treba dávať pozor, aby nezhoreli. Po upečení necháme vychladnúť na plechu, až potom dáme dolu z papiera.
  5. Môj tip: Piškóty uchovávame v dóze aj 2 týždne, ak vydržia tak dlho nájazd ostatných členov rodiny :-). Veľmi chutné sú aj v nepečených smotanových, jogurtových tortách či v domácom tiramisu. Dobrú chuť!