Kakaová torta

Bezlepková zamatová torta

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

10
porcií
25 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame kryštálový cukor a žĺtky. Na záver ručne vmiešame Cake mix Liana, kakao tmavé a kypriaci prášok do pečiva. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme na 180 °C 35 minút. Špajľou vyskúšame či je už korpus hotový.
  2. Uvaríme hustú kašu z mlieka, Universal mixu a žĺtka. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu postupne zašľaháme do vyšľahaného masla. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao tmavé a práškový cukor a do druhej vanilínový cukor.
  3. Z vychladnutého korpusu zrežeme cca 1 cm, ktorý si odložíme. Na korpus natrieme najprv bielu plnku, na ňu kakaovú a navrch rozmrvíme korpus, ktorý sme si odložili. Necháme stuhnúť.