Bezlepková torta z mandľovej múky

Autor receptu: babickinazahrada

Torta bez lepku, ktorá chutí výnimočne? Takáto je presne táto bezlepková torta z mandľovej múky. Jednoduchá príprava, nenáročné suroviny, kvalitné ovocie a skvelá torta je na svete!

5
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiesime ostatné prísady a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný sneh. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C cc 30-35 minút.
  2. Mascarpone zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, jemne osladíme a dochutíme vanilkou.
  3. Po vychladnutí korpus rozkrojíme, naplníme 2/3 plnky a jahodami. Povrch torty potrieme zvyšnou plnkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou - v horúcej smotane rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a dobre premiešame. Ja som použila malú tortovú formu s priemerom 20 cm, do väčšej odporúčam množstvo surovín zdvojnásobiť.