Bezlepková torta z mandľovej múky
Autor receptu: babickinazahrada
Torta bez lepku, ktorá chutí výnimočne? Takáto je presne táto bezlepková torta z mandľovej múky. Jednoduchá príprava, nenáročné suroviny, kvalitné ovocie a skvelá torta je na svete!
5 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiesime ostatné prísady a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný sneh. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C cc 30-35 minút.
- Mascarpone zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, jemne osladíme a dochutíme vanilkou.
- Po vychladnutí korpus rozkrojíme, naplníme 2/3 plnky a jahodami. Povrch torty potrieme zvyšnou plnkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou - v horúcej smotane rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a dobre premiešame.
Ja som použila malú tortovú formu s priemerom 20 cm, do väčšej odporúčam množstvo surovín zdvojnásobiť.