Bezlepková bábovka
Bezlepková mramorovaná hrnčeková bábovka
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
15 minút príprava |
45-50 minút na 170 °C |
Postup
- Vajíčka s cukrom šľaháme do peny cca 3 minúty. Pridáme ¾ hrnčeka oleja, 1 a ¼ hrnčeka mlieka a už len ručne vmiešame Cake mix.
- Z cesta oddelíme necelú polovicu do druhej nádoby. V 2 PL mlieka rozmiešame 1 PL Kakaa a primiešame do oddelenej menšej časti cesta.
- Do silikónovej formy na bábovku vrstvíme biele a tmavé cesto. Pečieme pri 170 °C 45 - 50 minút.
- Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme 2 hrnčeky Cake mix za polohrubú múku a pridáme 1 vrecko Kypriaceho prášku do pečiva Liana.