Bezlepková Marlenka

Bezlepková Marlenka

Autor receptu: novalim

Prvá naša inšpirácia pre vaše bezlepkové veľkonočné pečenie - domáca bezlepková Marlenka.

40 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Obe cestá necháme otepliť na izbovú teplotu, dobre ich premiesime a každé vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pláty cesta pečieme na 160 stupňoch asi 12 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Na plnku uvaríme z pudingov, 600 ml mlieka a 4 PL cukru hustý puding (podľa návodu na obale) a necháme ho úplne vychladnúť.
  3. Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po troche primiešavame vychladnutý puding, až kým vznikne hladký krém. Do krému vmiešame rum.
  4. Upečené pláty cesta rozdelíme na rovnaké polovice, zarovnáme kraje a rozmrvené odrezky odložíme.
  5. Na pláty cesta nanášame plnku a prekladáme ich ďalším plátom. Povrch a boky koláča potrieme zvyšným krémom a na krém nanesieme omrvinky cesta zmiešané s nasekanými orechami. Ozdobíme polovičkami orechov. Koláč chutí najlepšie na druhý deň, keď odleží a cesto krásne zmäkne.