Bezlepková Marlenka
Bezlepková Marlenka
Autor receptu: novalim
Prvá naša inšpirácia pre vaše bezlepkové veľkonočné pečenie - domáca bezlepková Marlenka.
40 minút príprava |
12 minút na 160 °C |
Postup
- Obe cestá necháme otepliť na izbovú teplotu, dobre ich premiesime a každé vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pláty cesta pečieme na 160 stupňoch asi 12 minút. Necháme vychladnúť.
- Na plnku uvaríme z pudingov, 600 ml mlieka a 4 PL cukru hustý puding (podľa návodu na obale) a necháme ho úplne vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po troche primiešavame vychladnutý puding, až kým vznikne hladký krém. Do krému vmiešame rum.
- Upečené pláty cesta rozdelíme na rovnaké polovice, zarovnáme kraje a rozmrvené odrezky odložíme.
- Na pláty cesta nanášame plnku a prekladáme ich ďalším plátom. Povrch a boky koláča potrieme zvyšným krémom a na krém nanesieme omrvinky cesta zmiešané s nasekanými orechami. Ozdobíme polovičkami orechov. Koláč chutí najlepšie na druhý deň, keď odleží a cesto krásne zmäkne.